Küldetés

Egy élvonalbeli klub életében mindig fontos szerepet kell, hogy betöltsön az utánpótlás nevelése. Ennek érdekében 2006 júniusában megalakult az ETO JÖVŐJÉÉRT Alapítvány, amelynek fő céljai között szerepelt egy közoktatási intézmény létrehozása és fenntartása. Mindezek szellemében 2007 januárjában első lépésként a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium kezdte meg működését.

Második lépésben 2008 szeptemberében elindult gimnáziumi képzés, ahol olyan munkarend kialakítása volt a cél, amely maximálisan alkalmazkodni tud az egyesületben sportoló tanulók megnövekedett edzésidejéhez.

A kollégium alapvető feladata, hogy stabil bázist teremtsen, és lakhatási lehetőséget biztosítson a Győrtől távol élő családokból érkező tehetséges labdarúgók számára.

Fontos, hogy növendékeink a legideálisabb körülmények között fejlődhessenek, sportolhassanak, nagy figyelmet fordítva szellemi fejlődésükre és személyiségfejlesztésükre.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nálunk tanuló diákok egyaránt eleget tudjanak tenni a sport és a közoktatás elvárásainak is.

2013-tól intézményünk nevében is viseljük a komplexitásunkat, Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma a teljes nevünk, de leginkább a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia nevet használjuk.

Jövőképünk

  • Célunk, hogy évről évre egyre több fiatal, tehetséges sportoló kerüljön ki az intézmény falai közül, akik a sport mellett az élet számos területén sikeresen megállják a helyüket.
  • Célunk, hogy a legmagasabb szinten biztosítsuk a sportoló fiatalok iskolai és sportbeli kötelezettségeinek összehangolását.
  • Célunk, hogy a gyakorlati sportszakmai képzést alátámasztó, segítő elméleti képzést is nyújtsunk, és elősegítsük OKJ-s sportszakmák megszerzését.
  • Célunk, hogy a magyar labdarúgás folyamatos és magas szintű utánpótlás bázisaként tevékenykedjünk, és példaértékű működésünkkel etalonná váljunk az országos sport utánpótlás területén.